Клип, в който пародийно се показва как Доналд Тръмп се впуска в масово убийство на дразнещи го медии и политически съперници, беше показан на конференция на организация, която работи в подкрепа на Тръмп. При това събитието на "Америкън Прайорити" се провеждаше в курорт на Тръмп в Маями, Флорида. Според организаторите клипът бил част от "показване на мемове", съобщава Би Би Си.

От Си Ен Ен отправиха остро искане до щаба на кампанията на американския президент незабавно и недвусмислено да се разграничат от видеото.

"Видеото не е произведено от нас, ние не одобряваме насилието", отговориха от кампанията на Тръмп за нов мандат.

Какво има в клипа?

Главата на Тръмп е поставена върху тялото на мъж, който наред убива в "Църквата на фалшивите новини".

Сред мишените са Си Ен Ен, "Политико", Би Би Си, "Гардиън", Хилъри Клинтън, починалият сенатор Джон Макейн, Бърни Сандърс, Барак Обама и др.

Според "Ню Йорк таймс" за основа на видеото са използвани кадри от филма от 2014 г. "Kingsman: Тайните служби" с участието на Колин Фърт.

От "Америкън Прайорити" също побързаха да се дистанцират от авторство на "забавното" видео като обявиха, че то не е било одобрено, видяно или минало през санкцията на организаторите.

Синът на президента Доналд Тръмп-младши и бившият прессекретар на Белия дом Сара Сандърс е трябвало да говорят на събитието, посочва още "Ню Йорк таймс".

"Не знаех за никакво видео, не подкрепям насилието в никаква форма", коментира Сандърс пред вестника.

"За съжаление това не е първият път, в който привърженици на президента рекламират насилие срещу медиите във видео, което според тях е забавно, но е от най-лошия вид", се казва в изявление на Си Ен Ен. - "Сцените в клипа са ужасяващи и жестоки", допълват оттам.

По време на кандидатпрезидентската кампания от 2016 г., а и вече като президент, Тръмп многократно се е нахвърлял върху наречичани от него "медии, които разпространяват фалшиви новини", които той определя като "врагове на народа".

Наскоро пак имаше такава вербална атака от страна на държавния лидер на САЩ - той се нахвърли на политически опоненти и медии с приближаването към разследване за импийчмънт.

Подобно видео беше споделено в страницата на Тръмп в туитър през 2017 г. , напомня Би Би Си. 

То беше версия на поява на Тръмп на събитие на Световната федерация по кеч (WWE) през 2007 г., в което той напада собственика на правата на WWE Винс Макмахън. Тогава обаче вместо главата на Макмахън беше сложено логото на Си Ен Ен.

Преди дни Тръмп не спести "комплиментите си" и за "Ройтерс", раздразнен от въпрос на агенцията, като обвини световната медия, че е корумпирана.

 
Освен това той многократно е нападал авторитетни медии, че като сеят фалшиви новини предизвикват насилие.