Кандидатът за кмет на София архитект Борислав Игнатов обяви днес, че ще съди медиите, които публикуваха интимни снимки на приятелката му, използвани в миналото като “порно за отмъщение” срещу нея от партньор, с който тя се е разделила.

Игнатов призна, че жената до него изживява тежко компромата, който беше широко осъден от медиите и политическата класа у нас.

“Предприели сме юридически действия… Ще направя всичко да понесат отговорността, те  ще платят за това”, каза Игнатов, кандидатът на “Демократична България”, за сайта “ПИК”.  “Те самите знаят, че са в нарушение”.

Говорейки по проблемите на столицата в предизборната рубрика на Би Ти Ви, Игнатов повтори основната си теза, че корупцията е главният проблем на София, с който неговата партия обещава да се пребори чрез ревизии, дигитализация и публичност.

Игнатов каза, че в София “правилата не са еднакви за всички, контролът е много занижен”.

Като пример той посочи, че е било необходимо искане на премиера Бойко Борисов, за да бъдат съборени незаконните постройки на прословутата тераса на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

“Това означава, че държавата не работи”, каза Игнатов. “Ние ще направим работеща община, а не премиерът да се обажда на някого как”.

“Основният проблем (в столицата) е корупцията във всичките ѝ изражения - от дребната до търговията с влияние и обществените поръчки”, каза Игнатов. “Още от първия ден ще направим пълна ревизия както на общината, така и на общинските търговски дружества”.

Той обеща и дигитализация, чрез която на всеки телефон, таблет, лаптоп хората ще могат  да проверяват” как работи общината.

“Ние ще направим електронен регистър на всички проекти”, добави Игнатов. “Не е сложно, но няма политическа воля”.

“София се управлява по социалистически през последните години”, каза Игнатов в очевидна атака към главната си опонентка, сегашната дясна кметица Йорданка Фандъкова от ГЕРБ.

Той се аргументира с това, че се работи бавно по големи и скъпи проекти в центъра, а кварталите получават малко внимания.

Игнатов каза, че несъбраните данъци в столичната община на 300 милиона лева, че общината е задлъжняла, а “Топлофикация” е пред фалит.

За 10 години с парите, които събира Центърът за градска мобилност, е построен един паркинг, каза Игнатов. 

“Това означава ли, че ще им трябват 180 години за тези 18 (проектирани) паркинга?”, каза той.