Показването на среден пръст в тв ефир става заразно. След като Емил Кошлуков даде челен пример като водещ на "Още от деня" по БНТ, а по-късно се издигна и до генерален директор на обществената телевизия, преди дни и един от ръководните фактори в управлението на държавата - вицепремиерът Красимир Каракачанов също реши да покаже неприличния жест на драгия тв зрител. Този път средният пръст беше размахан по Канал 3, при участието на Каракачанов в "Денят на живо" с Наделина Анева, на 15 октомври. Реакция от водещата на действията на вицепремиера и лидер на ВМРО не последва.

На въпрос за освобождаването на Джок Полфрийман Каракачанов се разпали и сподели свои мисли за Лозан Панов, БХК и Съюза на съдиите.

"Продължава да ме озадачава поведението на някои съдии, включително Лозан Панов. Не може да ми говориш за правила, за морал и да призоваваш съда по-бързо да приключи случая и да го пуска. Това нормално ли е. Хелзинкският комитет и Съюзът на съдиите играят комбина. Не го ли виждаме? Виждаме го", обяви той.

След което продължи - "Да извадим фактите. Имаше ли становище от заместник-шефа на затвора, че лицето не се е поправило и не заслужава предсрочно освобождаване...Един хулиган излезе и показа среден пръст...

Точно тук Каракачанов се почувства неясно защо длъжен да размаха недвусмислено среден пръст, явно за да е съвсем сигурен зрителят как точно е постъпил Полфрийман.

(Точно от ВМРО организираха протести пред Съдебната палата срещу решението за предсрочното освобождаване на Полфрийман по време на заседание на ВКС - бел.ред., но отричаха, че това е форма на натиск върху съда.)

Ето и видеото от предаването (показването на среден пръст е след 36-ата минута)

 

Слави Трифонов коментира във фейсбук жестикулацията на Каракачанов така:

"Емил Кошлуков, като програмен директор, показа среден пръст по БНТ и след това беше избран за генерален директор на БНТ.

Красимир Каракачанов, като вицепремиер, показа среден пръст по Канал 3.
Да очакваме ли да стане премиер?

Но така или иначе, показването на среден пръст по телевизията от хора, които имат и искат власт, вече се е превърнало в нещо нормално."