"Гечев е обвинен в това, че по време на футболната среща е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - показвал среден пръст, показвал нацистки поздрав с изпъната нагоре дясна ръка, обърнал се с гръб към игрището, свалил си сивото долнище (анцуг) и на два пъти си показал задните части, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм. Гечев е осъждан, като деянието е извършено в изпитателния срок на предходно негово осъждане."

Така звучи, описано от прокуратурата, деянието на единствения посетител на мача България - Англия, който след 3-дневни оперативно-следствени действия отива на съд. Всички други са пуснати.

Става въпрос за Ц. Гечев на 18 г., който ще бъде приведен утре в Районния съд, тъй като е задържан с прокурорска мярка за 72 часа. Единственото обвинение ще е по чл. 325, ал. 2 НК (хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм).

Общо МВР установило 8 души.

"На 16.10.2019 г., от 01 РУ СДВР са докладвани преписки за осем лица (задържани за 24 часа по реда на ЗМВР), във връзка с възникнали инциденти на футболната среща между националните отбори на България и Англия, проведена в гр. София, на 14.10.2019 г. на Национален стадион „Васил Левски“ и нарушения на обществения ред, изразяващи се в отправяне на обидни реплики и жестове към присъстващи на стадиона лица.

След преценка на събраните в хода на проверката данни, наблюдаващият прокурор е преценил, че същите не са достатъчно за образуване на досъдебно производство, като е постановен отказ от образуване на такова", поясняват още от прокуратурата.

От съобщението става ясно, че другите ще имат актове:

"Същевременно материалите са изпратени обратно на началника на 01 РУ СДВР - за ангажиране на виновните осем лица с административнонаказателна отговорност по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ)."