Съдът в Димитровград постанови постоянен арест за полицай от Пазарджик, хванат да краде в апартамент. В опит да избяга, мъжът скочил от 4-ия етаж на жилището и все още е в болницата в Хасково с травма на крака, предаде БНТ снощи. Случаят е отпреди 2 дни. . 

Вчера състав на Районния съд в Димитровград дори гледа мярката му за неотклонение в ортопедичното отделение на болницата и постанови той да остане за постоянно в ареста.

31-годишният Атанас Николов е обвинен за кражба на 10 лв. от жилището в Димитровград и на златен синджир от апартамент в Хасково.

Преди дни Татяна Димитрова от Димитровград излязла по обяд да разхожда кучето си. Когато се прибрала в дома си, видяла жилището си отключено, а отвътре някой натискал вратата.

"След което звъня на мъжа ми, като си мисля, че е той - има движение вътре, чуват се гласове, лампи се святват... Питам съпруга ми да не би той да си е у дома, казва: Не, затваряй телефона, звънни на 112 и аз изпаднах в още по-голяма паника.
Те явно са чули, защото се опитаха да излязат, но аз заключих вратата."

След заключването отвън 31-годишният полицай Николов успял да избяга, като скочил от терасата на четвъртия етаж, но си счупил петата на единия крак. Докато стигне до ъгъла на блока, полицията го задържала. Опериран е в хасковската болница.

Пред БНТ Атанас Палхутев, прокурор в Районна прокуратура - Димитровград, казва:

"Няма разлика в това дали извършителя е служител на МВР или не. Законодателят е предвидил едно и също наказание. От една до десет години лишаване от свобода."

Адвокатът на задържания полицай пък обяснил, че имал финансови затруднения и кредити за над 50 000 лева.

"Марица" цитира дирекцията на МВР в Пазарджик, откъдето лаконично са потвърдили, че арестуваният за комичната кражба е действащ полицай. От 6 години се труди в сектор "Охранителна полиция" в униформен автопатрул.

С разпореждане на главния секретар на МВР е уведомен отдел "Вътрешна сигурност" и е разпоредена проверка по случая.

В колата на крадеца-униформен, спряна на близката ул. "Георги Бенковски", са открити 3 подбрани ключа за секретни брави, 2 отвертки, накити от жълт метал и 3 мобилни телефона.

Смята се, че полицаят има съучастник, който се издирва.