Министърът на спорта Красен Кралев отрече да има амбиции и намерения да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз.

"Казвал съм много пъти, че към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Имам много работа, която трябва да свърша", обяви Кралев, цитиран от БТА.

Името на Кралев неофициално от доста време се спряга като възможен шеф на БФС. Подобни предположения се засилиха след като Борислав Михайлов беше принуден да подаде оставка преди дни.

Имало достатъчно кадърни хора във футболните среди и кадърни мениджъри, които щели да се справят със задачите в БФС.

"Ако всичко е нормално, ако протече по правилата - с нормален избор на президент на БФС и на Изпълком на новия конгрес, държавата, както каза и премиерът Борисов, ще продължи да помага на футбола, защото той е изключително важен спорт с огромно социално значение", каза Кралев.

Той заяви още, че държавата не е безразлична към този вид спорт, като ролята ѝ е да подпомага особено детско-юношеските школи.

Кралев отказа да коментира кризата в българския футбол в момента, тъй като тече разследване.

След оставката на Михайлов начело на БФС застава Михаил Касабов. Той ще бъде президент, докато не се проведе следващият конгрес, най-вероятно в началото на 2020 г.