"Локомотив" (Пловдив) победи ЦСКА-София с 1:0 в най-интересния мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Йосип Томашевич вкара победния гол в 16-ата минута, а видеоповторенията показаха, че футболистът на "смърфовете" е бил в засада преди да порази мрежата.

"Локо" се изравни с "Левски" - по 29 точки на второто и третото място. "Лудогорец" има 33, а ЦСКА-София остана с 22. Новият треньор на "червените" Милош Крушчич понесе първо поражение, след като оглави отбора на мястото на напусналия Люпко Петрович.

"Локомотив" доминираше преди почивката и ЦСКА-София извади късмет, че губеше само с 0:1. Али Соу пропусна за гостите малко преди гола на Томашевич, но "черно-белите" създадоха повече ситуации и играта им вървеше. Карагерен можеше да удвои в края на полувремето, но вратарят Бусато отрази удара му.

Веднага след почивката вратарят Мартин Луков като по чудо спаси последователни удари от упор на Кристиян Малинов и Соу. 

Десетина минути преди края "Локомотив" остана с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Томашевич, но това не помогна на ЦСКА-София. Обратно - топката срещна гредата на вратата на Бусато при статично положение за Локо. Димитър Илиев стреля с глава в рамката, а защитник в червено изби топката пред голлинията.

Бруно Акрапович не беше побеждавал ЦСКА-София, но вече го направи, а независимо от пропуснатите положения отборът на Крушчич не върви. Резултатът можеше да е различен, но и в двете посоки.