Бюрото на изпълкома на БФС отстрани на днешно заседание шефа на съдийската комисия Йордан Сталев и неговата заместничка Илонка Джалева. Тя сама е пожелала да си тръгне. Постът на Сталев е даден на Костадин Стоичков, председател на реферската комисия на Зоналния съвет на БФС София.

През миналата седмица, когато Борислав Михайлов подаде оставка, имаше акция на ГДБОП в "Бояна" по подозрение за уредени мачове с участието на рефери. Тече разследване.

Бюрото утвърди Георги Дерменджиев за селекционер на националния на мястото на подалия оставка Красимир Балъков. Щабът му ще бъде обявен допълнително.

Договорът на Дерменджиев е за шест месеца. Той ще води тима в приятелския мач с Хаити, в последната среща от евроквалификациите - срещу Чехия, и в очертаващия се сигурен бараж за Евро 2020 от Лигата на нациите през март догодина.

Георги Дерменджиев

Тогава ще е минал извънредният изборен конгрес на БФС и ще се прецени дали контрактът му да бъде удължен. Това най-вече ще зависи от представянето на тима. 

В съобщението на сайта на футболната централа се казва следното: 

"На свое заседание Бюрото към Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз утвърди Георги Дерменджиев за селекционер на националния отбор на България. Специалистът, който заменя на поста подалия оставка Красимир Балъков, ще уточни допълнително имената на хората в своя щаб.

Изпълнителното бюро също така уважи молбата за напускане на мениджъра съдии Илонка Джалева и временно отстрани от длъжност председателя на Съдийската комисия Йордан Сталев. Неговите функции ще бъдат поверени на досегашния председател на СК на ЗС-София Костадин Стоичков."