Мо Робинсън. Така британският всекидневник "Гардиън" идентифицира днес предполагаемия шофьор на камион с варненска регистрация, в който властите откриха 39 още неидентифицирани трупа в индустриален парк на 30 км югоизточно от Лондон тази сутрин.

Изданието се позова на неназован полицейски източник. 25-годишният мъж е в ареста по подозрение в убийство. Британската и ирландската полиция се опитват да идентифицират жертвите, чиято националност още е неизвестна и разследват маршрута на камиона.

Според последната версия той е пристигнал от белгийското пристанище Зеебрюге в английското Пърфлийт по долното течение на р. Темза в 2:30 часа тази сутрин.

На Фейсбук профила под името Mo Robinson има много снимки на показания днес от медиите камион с ясно личащ българси регистрационен номер на влекача марка "Скания" от Варна.

Според информацията на профила г-н Робинсън е по професия шофьор на камион и е роден и живял в с. Лорълвейл, Северна Ирландия.

 

Министър-преседателят Бойко Борисов каза, че ирландска гражданка е регистрирала камиона през 2017 г. във Варна, след което той е напуснал България и повече не се е връщал тук.

Външно министерство съобщи, че "телата на намерените мъртви 38 възрастни и един тийнейджър още не са идентифицирани, но по първоначални данни на полицията е малко вероятно те да са български граждани".

"Борбата с трафика на хора е приоритет за българското правителство. Министерството на външните работи в рамките на своите компетенции оказва максимално съдействие на британските власти във връзка с изясняването на шокиращия и трагичен случай в град Грейс, графство Есекс", заяви външното министерство в следващо съобщение.