Британската полиция съобщи, че мъж и жена на 38 години от Северна Англия са арестувани в рамките на разследването на случая с намерените 39-трупа в хладилен камион, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
Задържаните са от град Уорингтън. Те са арестувани по подозрение за причиняване на смърт и за участие в престъпен сговор за незаконен превоз на хора през границата, се казва в съобщението на полицията.


В ареста продължава да се намира шофьорът на камиона - 25-годишен гражданин на Северна Ирландия.


Би Би Си припомня, че полицията смята, че намерените в камиона 31 мъже и 8 жени може да са китайци. Китайското посолство обаче каза днес, че продължава да се проверява самоличността на жертвите и че тяхната националност все още не е потвърдена, допълва Асошиейтед прес.
Камионът с труповете беше открит в сряда близо до пристанище в Югоизточна Англия.

По-късно днес Би Би Си съобщи, че е говорила с виетнамци, които се тревожели, че техни роднини може да са били в ремаркето.

Семейството на една жена казало, че тя изпратила есемес, че се задушава.

Те казали, че Фам Тра Ми (26 г.) изпратила съобщението във вторник вечерта и оттогава те не могли да се свържат с нея. Казали, че платили 30 000 лири стерлинги, на каналджии да я преведат във Великобритания.

Две други семейства също са се свързали с Би Би Си. Te са роднине на 26-годишен мъж и на 19-годишна жена.

Братът на 19-годишната казал, че тя му се обадила рано във вторник и казала, че влиза в контейнер и изключва мобилния си телефон, за да не я открият.

Оттогава нямало връзка с нея, но каналджията върнал парите на семейството.

Роднините на 26-годишния, с когото се твърди, че тя пътувала, също получили парите си обратно, според брата на по-младата жена.