Президентът Доналд Тръмп заяви в петък, че Съединените щати ще претърпят сериозен икономически спад, ако бъде отстранен от поста, съобщи БНР.

"Ако някога нещо се е случило с този фалшив "лов на вещици", който демократите правят ... аз наистина вярвам, че бихме изпаднали в така депресия и рецесията, каквато страната не е виждала", каза Тръмп.

Президентът също така посочи, че изтъкнати експерти от Уолстрийт са съгласни с него, включително и един, говорил по телевизия тази сутрин, но той не конкретизира който точно им предвид.

Вероятно става въпрос за инвеститорът-ветеран Марк Мобиъс, който каза по-рано през деня, че е възможен спад на американската фондова борса с 20-25%, ако Тръмп не спечели втори мандат на президентските избори през ноември следващата година.

Тръмп също така отбеляза, че преговорите с Китай по търговска сделка "вървят много добре" и отново подчерта, че Пекин ще купува повече американски селскостопански стоки, тъй като Китай желае да сключи "много лоша" сделка.

Неговото изказване е факта, след като по-рано в петък от офиса на американския търговския представител заявиха, че САЩ и Китай са постигнали напредък в търговските преговори и са се доближили до финализирането на части от "първата фаза" на търговската сделка.