Предстоящите евроквалификации с Хърватия и Норвегия са много важни и не е изключено да се окажат определящи за крайното класиране в групата, обяви селекционерът на националния тим Любослав Пенев на първата си пресконференция преди двубоите на 10-и и 13 октомври. "Лъвовете" първо приемат хърватите, а дни по-късно гостуват в Осло.

"Ще подходим различно към двата мача, защото отборите играят по-различен начин. Норвегия показва по-директен футбол, рече Пенев в Правец, където по традиция е лагерът на тима. - Победихме в първия мач, което беше важно. Тези мачове сега ще са още по-важни. Мислим първо за Хърватия. Норвегия ще ги гледаме на мача им в петък, но ще имаме твърде малко време да се подготвим. За тези срещи сме си поставили най-високата цел - победи. Моята цел винаги е победа, независимо от съперника. Не съм фен на равенствата. В предишните квалификации имахме много равни мачове. Групата беше тежка, но и сега е такава."

Пенев изрази задоволство от играта на отбора и трите точки срещу Азербайджан с единствения упрек, че двубоят е трябвало да бъде решен по-рано. Той добави, че към моменти няма проблеми с контузени футболисти.

"Италия е фаворит в групата, Хърватия стигна до труден успех в първия си мач. В никакъв случай не бих се почувствал зле, ако стадионът не се напълни. Това е различен турнир от Шампионската лига. Но все пак очаквам подкрепата на феновете. На пълен стадион винаги е по-тежко за съперника", надява се селекционерът. 

Той призна, че не е доволен от игровите минути в клубовете си, които получават избраниците му, но изрази вяра, че това няма да се отрази на представянето им в националния. Брифингът приключи с въпрос дали е склонен да повика някои от звездите на "Лудогорец", които изразиха желание да станат български граждани и да облекат националната фланелка.

"Всеки чужденец, който дойде да играе в България, може да поиска да стане национал. Има закони, те трябва да ги четат. За да се случи това даден чужденец трябва да има задължителен период от 5 години в България през прекъсване. Аз винаги ще давам предимство на българските играчи. Имаме достатъчно таланти. Хубаво е да ги търсим, да ги тренираме и да ги покажем там, където трябва", завърши Пенев.