За какво гласуваха представители на държавната власт, както и кандидатите за кмет на София:

Румен Радев, държавен глава

"Столица на страната като град, в който гражданите спокойно живеят, публичните средства се харчат публично и ефективно, обществените услуги са качествени, градоустройството е в хармония с природата. Само масовият вот ще предотврати манипулациите."

Бойко Борисов, министър-председател и лидер на ГЕРБ

"Гласувах за тези, които ще продължат да правят от "Младост" до "Тракия", южна, северна дъга, тези, които построиха метрото, решиха кризата с боклука, булевардите, фонтаните. За тези гласувам аз. Всичко останало сме го гледали преди 10 години. Днес е много хубав празник, и църковен, и за демокрацията."

Цвета Караянчва, председател на Народното събрание

"Не очаквам резултатите от местния вот да повлияят за предсрочни парламентарни избори“

„Гласувах за това Кърджали да стане по-добро място за живеене, за да могат да се върнат децата ни. За да може Кърджали да си възвърна славата на красив и уютен, подреден и най-вече светъл град."

Корнелия Нинова, лидер на БСП

"Гласувах за промяна на статуквото. За по-чиста, по-зелена, по-подредена София. За град, в който е гарантирана сигурността на всеки, за бъдещо по-добро развитие на града и за добруването на всеки негов жител".

 

Ахмед Доган, почетен председател на ДПС

"Вотът е отговорност. Да бъдем активни в името на властта за хората!" "Гласувах за една по-красива София".

Доган беше придружен от гардове на НСО.

Красимир Каракачанов, вицепремиер, министър на отбраната, съпредседател на Обединени патриоти и лидер на ВМРО: 

„Гласувах за един добър кандидат за кмет на София, един енергичен млад човек, знаете кой е, няма да го казвам в днешния ден, но гласувах най-вече за това да се разбере, че София не е само център и жълтите павета. В София живеят близо 2 млн. граждани, по-голямата част от тях живеят крайните квартали, в бетонните комплекси и селата. Там трябва да се обърне много повече внимание, отколкото досега".

Веселин Марешки, лидер на "Воля"

"Гласувах да завъртим колелата на развитието на България в правилната посока. Българският народ го заслужава". Той допълни, че не очаква промяна в политическата география в страната.

София

Йорданка Фандъкова, кмет и кандидат на ГЕРБ

„Гласувах за града, който обичам. Важно е големите проекти в него да не се подлагат на експерименти.”

Мая Манолова, независим кандидат

"Гласувах за промяна в модела на управление на София. Както искаме чист въздух, така искаме и прозрачно управление. За по-добър живот на всички, а не само на малка група приближени", заяви Мая Манолова.

Борислав Игнатов, кандидат на Демократична България

„Гласувах за София на нова скорост, която да се сравнява с всички други европейски столици. Гласувах за София, в която децата са приоритет“, каза Игнатов, пускайки бюлетините си. Според него в момента на града липсва скорост и съвременно управление. 

Борис Бонев, независим кандидат

"Гласувах, защото искам София да бъде град, в който с огромна любов живеем, развиваме се, работим. За истинска промяна, за промяна донесена от млади, от независими, от доказани хора, които искат градът да не стои на едно място, а да прави смели крачки напред. И мисля, че можем да го постигнем".

И призова гражданите:

“Да не се подлъгват по партийни манипулации и интриги, да гласуват като свободни хора, както приляга на столичани, защото в крайна сметка глас за най-големия не струва, ако и най-големият не струва”.

Ангел Джабмазки, кандидат на ВМРО

"Гласувах за чист и подреден град без незаконно строителство, град с чист въздух, и с транспорт, който свързва квартал "Овча купел" с останалата част на града".

Волен Сидеров, лидер на "Атака" и кандидат за кмет

"Гласувах за това София най-после да има кмет мъж. Човек, който може решително да свърши няколко неща. Ще изброя най-важните – да се справи с тези, които тровят децата ни – наркодилърите. Те ще бъдат размазани при моето управление. Тези, които обират къщи, апартаменти, офиси също".  

"Гей парадите ще бъдат забранени при моето управление. Ще се прекратят концесиите на „Софийска вода” и договорите с фирми, които в момента прибират огромни милиони”, категоричен бе той.