Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че най-важното за него от местните избори е, че за пореден път партията постига безапелационна победа над БСП, а това означава стабилност в управлението.

"Да благодаря на всички избиратели, които намериха време да ни подкрепят, на колегите, на структурите. Всички обичат да говорят за промяна, но промяната започна от ГЕРБ, Ние направихме големи промени в партията, особено в София", каза Борисов.

Според неговите резултати ГЕРБ получава поне двойно повече гласове от БСП навсякъде.

"БСП са много интересна партия. Искат субсидии, като дойдат избори нямат кандидати. БСП в София губи два пъти от ГЕРБ. Какъв кмет ще има без общински съветници? Дори Чърчил е казал - нищо по-добро от политическите партии няма. Всеки, който почне да говори от името на народа и гражданите, рано или късно стига до диктатура", каза още Борисов.

Според него кампанията от страна на всички партии е била мъдра и зряла с едно две изключения. Борисов поздрави десните партии за добрите резултати в София.

"И без мене, и без него, и без петел - ще съмне".

Така Борисов отговори на въпрос отразило ли се е отсъствието на Цветан Цветанов по време на кампанията.

"Считам, че десните хора по принцип са демократи, мислещи, знаещи, можеши. Ако те считат, че тези кукувици са костинбродска промяна, ако БСП с половината от гласовете на ГЕРБ е промяна - да я подкрепят и да им е честито. Аз съм демократ по душа, вярвам в инстинкта на хората. Най-корумпираните, най-крадливите - те говорят, че ще бъдат промяна. Толкова са забавни", каза още Борисов.

И допълни, че "ние, десните, не ходим под строй на избори".

Борисов изтъкна, че битката на ГЕРБ с ДПС е колосална и още една лъжа е паднала.