Кандидатът за кмет на София на ГЕРБ/СДС Йорданка Фандъкова бе на среща с "Демократична България" днес в централата на обединението. Събитието улови репортер на "Офнюз". Фандъкова е била придружена от Малина Едрева. Разговорът е бил по инициатива на представителките на ГЕРБ.

"Срещата с лидерите Христо Иванов и Атанас Атанасов беше по моя инициатива. Те предпочитаха да не идват в централата на ГЕРБ, а аз не обичам срещи по кафенетата, като че ли се крием, затова казах "Няма проблем, аз ще дойда", е обяснила Фандъкова на излизане. 

Разговорът е започнал в 15 ч. и е приключил за малко по-малко от половин час.

Още в изборната нощ, когато стана ясно, че отива на балотаж срещу издигнатата от инициативен комитет Мая Манолова, Фандъкова обяви, че "София показа, че е дясна" и че самата тя е готова на разговори с десните формации в столицата. Фандъкова днес е припомнила и това.

Преди ден лидерите на "Демократична България" и кандидатът им за кмет, а вече общински съветник арх. Борислав Игнатов съобщиха, че призовават симпатизантите си на втория тур да подкрепят в София кандидатите на обединението в балотажите за районни кметове. Повечето двубои на втория тур са срещу ГЕРБ.

А за "голям кмет" от ДБ призовават да се гласува по съвест.

Кандидатката за 4-ти кметски мандат в София е обяснила пред репортера на "Офнюз", че не е търсила подкрепа за балотажа, защото позицията на "Демократична България" вече е съобщена. 

"Но ние трябва да работим заедно в общинския съвет, нормално е да споделим политиките си за София първо с партиите, с които сме близки като част от десния спектър", обяснила на свой ред Малина Едрева, която досега бе председател на групата на ГЕРБ в СОС и е четвърта в листата за съветници на вота.