ЦСКА-София прекъсна серия от две поредни загуби на чужд терен в efbet Лига - 4:0 срещу "Етър" на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Двубоите от 14-ия кръг се играят в средата на седмицата, тъй като бяха отложени заради местните избори миналия уикенд.

След нулево първо полувреме, без опасности пред двете врати, гостите нанесоха бърз двоен удар в средата на втората част. Евандро откри резултата с добавка при корнер в 63-ата минута. В 68-ата Али Соу удвои, останал сам срещу вратаря на "Етър".

В 74-ата се разписа и Вив Соломон Отабор - 3:0. Десет минути преди края Петър Занев вкара от пряк свободен удар, така ЦСКА-София записа най-убедителната си победа от началото на сезона.

Малко преди първия гол на "червените" - в 54-ата, "болярите" останаха с човек по-малко заради червен картон на Здравко Илиев. Напълно заслужен. 

А въпреки че остана с човек по-малко, "Етър" едва не поведе. Иван Стоянов остана сам срещу стража на ЦСКА-София Густаво Бусато, но не успя да го преодолее. Топката отиде в краката на Румен Руменов, но той се забави и беше блокиран в опита да шутира от границата на пеналта.

Бусато получи контузия в главата, но продължи да играе с бинт. След това тимът на сръбския треньор Милош Крушчич имаше отявлено превъзходство.

ЦСКА-София е на 11 точки от лидера "Лудогорец", който вчера победи "Царско село" с 2:0 в София. От фаворитите остава да играе единствено "Левски" - в четвъртък от 18:30 часа срещу "Дунав" на "Герена".

По-рано днес "Ботев" (Пловдив) отново не успя да спечели - 1:1 срещу "Арда" (Кърджали) у дома.