Ден пореден на протест в центъра на София срещу избора на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев. Основното искане на гражданите, които отново бяха "въоръжени" с фенери - с посланието да се появи светлина в съдебната система, вече е президентът Румен Радев да не подписва указа за назначаването на новия обвинител №1. Държавният глава няма законов срок, в който да се произнесе, но преди дни обяви, че няма да взима решение под натиск. 

Освен това се настоява и процедурата, по която бе избран Гешев - бидейки единствен кандидат -  да се изпрати в Конституционния съд за тълкуване.

Днес гражданите събираха и подписка за реформа в съдебната система - инициатина на "Правосъдие за всеки".

Шествието тази вечер започна пред Съдебната палата - "дома" на главния прокурор, а след това се премести на Ларгото в карето на властта между президентството и Министерския съвет. 

Цялата процедура около избора на Иван Гешев беше белязана от серия от протести. В деня на неговото избиране - 24 октомври - "Орлов мост" беше блокиран цяла нощ. На другия ден част от протестиращите поискаха дори среща с президента.