Преди два дни италианската преса информира, че бившият национал на "скуадра адзура" и дългогодишен ас на "Ювентус" Клаудио Маркизио е бил обран доста нагло в дома си във Виново, край Торино.

Бившият халф, който наскоро сложи край на кариерата си само на 33 г., разказа за случката пред в. "Кориере дела сера".

"Те бяха опрели пистолетите си в главите ни, започва Маркизио, който посвети голяма част от живота си на "Юве", а през миналата година премина за кратко в руския "Зенит". - Беше много неприятно. Не бях виждал оръжие на живо. За щастие, не се паникьосахме. Петима души - толкова нахлуха в нашия дом във Виново (там се намира базата на "бианконерите", бел. ред.). Питаха ме къде държим сейфа. Казах им, че нямаме такъв и това е истината. Но не ми повярваха. Взеха всичко, което им попадне, и си тръгнаха. Бях ужасен заради себе си и жена ми Роберта. Слава Богу, че децата ги нямаше у дома. Бяха на тренировка и дядо им още не ги беше докарал."

Семейството на Маркизио.

Телефонно обаждане спасява Клаудио и половинката му от ужаса:

"Факт е, че треньорът на синовете ми е заподозрял, че нещо не е наред, тъй като не отговаряме на позвъняването му. Крадците започнаха да бързат, когато чуха, че някой настоятелно ни търси по телефона. Извадихме късмет."

Крадците са имали два пистолета и отвертка. Маркизио не разкрива приблизителната стойност на ограбеното, както и най-ценните вещи, но според "Кориере дела сера" и "Гадзета дело спорт" семейството му е понесло големи материални щети.

Той веднага е информирал местната полиция. Клаудио, Роберта и синовете им Давиде и Леонардо живеят в строго охраняван комплекс, в който се влиза с четирицифрен код - различен за всеки от обитателите.

Униформените са иззели записи от видеокамерите.

Бившият халф с екипа на Италия.

Клаудио Маркизио посвети 25 г. на "Ювентус" - още от дете. Той записа 55 мача и 5 гола за Италия, игра на Световното в Южна Африка. Роберта, съпругата на Малкия принц, както го наричаха феновете на "Старата госпожа", е бивша тенисистка.