60-годишна жена ще бъде глобена след снощното обгазяване на Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Късно снощи бяха задържани група роми след запалване на купчини с електронни платки в района на бившия завод „Мир“ в кв. „Железни заводи“, предава БНР. 

Жената ще бъде глобена заради нерегламентирано горене на отпадъци. Сигналът в полицията е получен снощи около 20 часа. Съобщено е, че в квартал „Железни заводи“ има пожар.

Пристигналите на място полицаи и пожарникари установили, че горят купчина електронни платки, които били  запалени от 60-годишна перничанка с цел извличане на мед след изгарянето им.

Огънят е потушен от служители на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Перник.

На жената е съставен акт за административно нарушение от представители на общинския инспекторат в Перник и ще бъде наложена парична санкция. Издаденият протокол е за предупреждение по закона за МВР от служители на Първо районно управление.

Няма данни за умишлено престъпление при снощното обгазяване на Перник, съобщи по-рано за „Хоризонт“ директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Попов.

Няма отчетено замърсяване на въздуха. РИОСВ Перник не разполага със собствена лаборатория и на място не са правени замервания. Автоматичната станция, намираща се в центъра на града не е отчела превишения на фините прахови частици и серния диоксид.