Сезонът за Григор Димитров приключи с полуфинал на Мастърса в Париж. Първата ни ракета много се постара срещу световния №1 Новак Джокович, но отстъпи в десетия мач между двамата - 6:7(5), 4:6.

Вторият полуфинал между Денис Шаповалов и Рафаел Надал не са игра поради контузия на Матадора. Така на финала в неделя сърбинът ще излезе срещу руснака с канадски паспорт.

Гришо игра силно, записа страхотни точки и майсторски отигравания, но отново загуби важните точки. А Джокович завършва годината във форма. Той и миналата година спори на финала във френската столица.

Първият сет беше равностоен. Двамата започнаха предпазливо и без рискове. Нямаше пробиви - съперниците стигнаха до тайбрек без точки за пробив. Димитров два пъти притисна Новак до 30:15 на сервиса на своя опонент, но Ноле се измъкна.

Димитров има за какво да съжалява в тайбрека, когато сърбинът губеше с 4:5 след двойна грешка, а българинът трябваше да изпълни два начални удара.

При успех щеше да поведе в сетовете, но допусна две непредизвикани грешки и малко след това Джокович направи победоносните си жестове към публиката.

За кой ли път Ноле устоя в много трудна ситуация. В последните три точки се стигна до дълги разигравания - "коронната дисциплина" на сърбина. Желязната му психика взе връх, но за това помогна и Димитров.

Подобно на първия, вторият сет също вървеше равностойно. При 2:2 се стигна и до първите точки за пробив - в полза на сърбина. Той принуди българина да сбърка при 30:40 и поведе с 3:2. Джокович затвърди с 4:2 и това се оказа решаващо.

Не след дълго (две бързи размени) сърбинът си осигури нов шанс да стигне до още една голяма титла в знаменитата си кариера след 6:4 и 2:0 сета.

А Григор Димитров изпраща много силен турнир, в който играта му вървеше възходящо и това дава надежди за 2020 г. В понеделник той ще се завърни в топ 20 и там ще посрещне Нова година и турнирите в Австралия.