Бившата председателка на Народното събрание Цецка Цачева ще ръководи преговорния екип на ГЕРБ за съставяне на правителство.

Това съобщиха от пресцентъра на партията след заседание на Изпълнителната комисия. Освен Цачева в екипа влизат още две дами - Румяна Бъчварова и Менда Стоянова. И трите са членове на ръководството на ГЕРБ.

Първият кръг от преговорите с парламентарнопредставените партии ще започне в понеделник (13 октомври) и ще се проведе в седем последователни дни според поредността на получения от партиите резултат на изборите. Това означава, че първата партия, с която ГЕРБ ще преговаря е БСП. 

Разговорите ще се провеждат в сградата на Народното събрание. По време на срещите ще се води стенографски протокол. След края на всяка среща представителите на двете партии, участвали в преговорите, ще дават съвместни изявления пред медиите.

След това ГЕРБ ще проведе втори кръг консултации. Този път в тях ще участват членовете на Изпълнителната комисия под ръководството на председателя на партията Бойко Борсов.