С бившия омбудсман Мая Манолова, с певеца и неуспял кандидат за кмет Милко Калайджиев, социолога Кънчо Стойчев, бившия главен редактор на „24 часа“ Валери Найденов, рапъра и продуцент Криско - така започна в понеделник вечер първият ефир на новата телевизия на Слави Трифонов - 7/8 ТВ.

Мая Манолова гостува в "Студио Хъ" - коментарно-публицистично предаване с водещ Тошко Йорданов, сценарист на "Шоуто на Слави" и зам.-председател на партия "Няма такава държава". Тя и водещият коментираха с примери манипулациите по време на изборите и предимствата на електронното гласуване. И двамата показаха "сгрешени" бюлетини и "зачеркнати гласове" в протоколи.

"Когато правихме референдум, беше същата простотия", каза Йорданов.

Според Манолова властта купува гласове "безсрамно и безнаказано". Йорданов пък отвърна, че гласове не се купуват отсега и припомни на Манолова, че е била депутат от БСП. "Просто сега си от другата страна на палачинката", добави той. А бившият омбудсман подчерта, че криминализирането на купуването на гласове е нейно предложение. 

В първия ефир на новата телевизия от екрана изгря и Слави Трифонов, който ще продължи да води свое предаване.

„Днес започва едно ново приключение за мен и за нашия екип. В него аз и вие продължаваме да правим всичко по нашия начин", обяви в началото на новото си шоу лидерът на партията "Няма такава държава".

Във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ бяха раздадени 1435 подаръци, получени от гостите на Трифонов през годините му в бТВ. Освен това ще бъдат подарени и 100 телевизора на първите зрители на новата телевизия. 

В първото издание на "Вечерта на актьорите" беше Криско, а на "Шоуто на сценаристите" - Милко Калайджиев. 

Първият ефир на 7/8 ТВ провокира и първи коментари. 

„Не знам дали е 7/8, ама се усеща като ‘87 година на техническо ниво“, написа телевизионната журналистка Мария Папазова. 

 

„Преди 10 години приключих визуално с нещото на Слави в късната тв вечер по бТВ. Тази вечер събрах сили да видя продължението по 7/8ТВ. Перхидрол, къси поли и щик от карабина от битката при Дойран.
Ще пиша пак след десет години.
Лека нощ и господ е българин, да знаете. Работи във "Виваком" и е сложил достатъчно назад в списъка на каналите горепосочената ТВ.
ПП. Годините май са 15. Може би 17 ....“
, коментира и журналистът Николай Стайков.