За да разберете какво е истинският ПатрЕот, нека разгледаме два примера:

Пример 1. Президентът на Франция, г-н Макрон, в някакво интервю, случайно споменава, че не се радва на идеята за мигранти, преминали през български каналджийски схеми. И предпочита легални такива, било то от всякакви други държави.

Веднага всички скачат. То не бяха интервюта, декларации, становища. Нек'ви войводи бяха готови да заминават за Париж, да окупират Мулен Руж, ааа, Парламента, де, само и само да покажат колко са възмутени. Всички медии говорят по темата.

ПатрЕотите са възбудени, министърът на външните работи ще пуска официална нота, вика се френският посланик, нашият премиер се чува по телефона с френския президент, половината Галактика работи по казуса. Страшна работа.

Повтарям, всичко това, защото френският президент споменава, че не се кефи на български престъпни схеми. Които между другото ги има, или ги е имало, по думите на нашия премиер.

Пример 2. Руската Дума, т. е. руският парламент, директно заплашва българската държава с "пагубни последици" (цитат на официалния говорител на руската Дума), ако се занимава с човек, обвинен за шпионаж. Повтарям: човекът има официално обвинение от прокуратурата за шпионаж. А висш дипломат от руското посолство бе изгонен от България.

От ПатрЕотите ни вопъл, ни стон. Антон.

Русия заема специално място в сърцата на истинските изконни български патрЕоти.

Та, ако някой пак ви заговори за идеали, войводи, патрЕотизъм и т.н., просто му прегледайте снимките. Почти сигурно е, че на някоя от тях е загърнат в руско знаме. :)

Трябва да започна нова рубрика: Логическите противоречия на българската политика. Не че политиците ще се трогнат. Ама поне ще е забавно.

Текстът е от фейсбук профила на Любомир Аламанов. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.