Сагата с активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД наистина приключи, след като Софийският градски съд (СГС) разреши на синдика по делото за несъстоятелност Дора Милева да се разпореди със сумата от 7 835 367,50 лв. към кредиторите на клуба.

Накратко - кредиторите, сред които НАП с близо 4,5 млн. лева, започват да получават парите по банковите си сметки. Така фенската организация "Ред енимълс" става собственик на активите, а най-ценна в тях е емблемата на ЦСКА със звездата. Тя беше заложена в НАП заради борчове.

През миналата година "Ред енимълс" беше прехвърлена на Искра Григорова, главната счетоводителка на Гриша Ганчев. Лидер на организацията е тарторът на агитката на ЦСКА-София Иван Велчев-Кюстендилеца.

Ето какво гласи решението на СГС, вече налично в Търговския регистър:

"Закрито/разпоредително заседание

Определение от 07.11.2019 РАЗРЕШАВА на синдика на „ПФК ЦСКА“ АД (н) да се разпореди със сумата 7 835 367.50 лева (седем милиона осемстотин тридесет и пет хиляди триста шестдесет и седем лева и петдесет стотинки) в полза на кредиторите на дружеството в изпълнение на одобрената от съда с определение от 08.08.2017 г. Първа частична сметка за разпределение. Определението не подлежи на обжалване."

Така ЦСКА-София вече напълно законно може да използва емблемата на ЦСКА за всякакви цели, както и да предявява претенции, ако някой друг я използва. Като например ЦСКА 1948, чието лого доста наподобява на оригиналното на "червения" клуб.

"Ред енимълс" спечели търга за активите на фалиралия ПФК с офертата от 8 милиона лева. По думите на Гриша Ганчев, парите са осигурени от него и от съсобственика на ЦСКА-София Юлиян Инджов.