"Не се сърдя на Сергей Станишев, защото той не знае какво е да полагаш усилия, за да вървиш нагоре, той не знае какво е да плуваш срещу течението, той не знае какво е да плуваш по водопада нагоре, него го назначиха, взе го партията, откараха го в кабинета в Министерския съвет и оттам нататък той само пилееше: пилееше партиен ресурс, пилееше с безумните си кадрови и политически грешки".

Това заяви зам.-шефът на БСП Кирил Добрев пред Дарик радио. Така той коментира изявленията на Станишев, който разкритикува БСП за резултатите от местните избори.

Според Добрев Станишев няма право да дава оценка. Лидерът на ПЕС определи местните избори от 2019 г. като изпуснат шанс за партията, защото днес все повече хора търсят алтернатива, а БСП вече не са такава.

Добрев също каза, че не е доволен от изборните резултати, но изтъкна, че БСП е направила сериозен пробив "в крепости, във феодални владения, в мафиотски структури, които на пръв поглед преди един месец изглеждаше невъзможно да паднат".

Намалелият брой избиратели на партията в сравнение с последните европейски и парламентарни избори той обясни със спецификата на местните избори.

"Трудно може да сравняваме два различни избора. Има голяма специфика между европейските, парламентарните и местните избори. Местните избори са най-фрагментиращи политическото пространство по простата причина, че там освен класическите политически субекти в България, има множество местни коалиции, има независими представители, участници в изборния процес, така че трудно можем да ги сравняваме. Безспорно емоцията, която имаше на парламентарния избори, успяхме да я запазим в много общини, в много места. Ако на националните избори представяме едно национално лице, то при местните избори няма как Корнелия Нинова или който и да е от ръководството да спечели този вот", каза Добрев.