Кубрат Пулев победи по точки в 10 рунда Райдъл Букър (САЩ) в мач от тежката категория на професионалния бокс на галавечер във Фресно, Калифорния.

Кобрата спечели убедително. Той загуби само първия рунд, нататък стовари много удари в главата и тялото на своя съперник (38 г., 29 победи, три загуби), но не успя да го нокаутира.

Точките на тримата съдии са 99:91, 98:92 и 98:92 в полза на Пулев.

Лежалият 12 години в затвора Букър само се защитаваше и се видя, че е далеч от нивото на най-силните в дивизията. Изненада е, че остана на краката си цели десет рунда.

Пулев записа победа №28 (една загуба) и отново чака Анди Руис или Антъни Джошуа за мач за световната титла догодина.

Букър, който излезе на свобода през август 2017 г., започна много активно, записа две леви прави в главата на българина в първия рунд. Във втория коравият янки опита да продължи да диктува темпото, но Пулев му отърна. В най-лошия случай за Кобрата рундът бе равностоен.

Нататък софиянецът често поставяше под напрежение своя опонент, който отвръщаше с епизодични прави удари, но доста често се озоваваше във въжетата и търсеше клинчове.

Това бе първи мач за Кубрат Пулев след изтърпяното наказание заради целувката на репортерката Дженифър Равало. За последно той се би през пролетта - с румънеца Богдан Дину.

"Минаха 8 месеца от последния ми мач. На ринга е по-различно, но аз не спирах да тренирам през последните месеци. Съперникът ми не беше лош. Уважение за него, получи се хубав мач. Контролирах целия бой и бях доста по-добър. На различно ниво съм. Показах на всички какво е световното ниво и ще се бия с победителя от двубоя Руис - Джошуа", заяви Кобрата в първото си интервю на ринга.