Близо 2000 фенове на "Ботев" (Пловдив) излязоха на протест в неделя по обед пред стадион "Христо Ботев". Стигна се и до блокиране на движението на булеварда отпред, съобщи бТВ.

Причината - преди два дни на среща между фенове и собственика на клуба Георги Самуилов се разбра, че обявеното в края на август рестарниране на строежа на стадиона няма да се случи. Обещанието тогава дойде от Самуилов, при това в присъствието на премиера Бойко Борисов, на спортния министър Красен Кралев и на тогавашния кандидат за кмет, а вече избран за такъв Здравко Димитров. 

Церемонията бе официална и именно за обявяване на старт на довършването на строежа. От казаното тогава се разбра, че инвестицията е на собственика Самуилов и е в размер на 25 млн. лв., а съоръжението се очаква да е готово до 2-3 години. За стадиона на "Ботев" (Пловдив) премиерът заяви, че "когато строителите напреднат - ще помогнем накрая пак, както сме помагали на много отбори". 

Строежът обаче така и не е започнал, а вече е ясно, че плановете за това се преустановяват. Според част от феновете това значи, че ходът с церемонията преди местния вот е бил просто предизборна проява. 

"Искаме си "Колежа" (както в Пловдив наричат стадиона на "Ботев" - б.р.), скандираха запалянковците днес. 

Протестът бе планиран да продължи през целия ден преди двубоя на тима с "Левски" на  базата в Коматево, където "Ботев" играе домакинските си мачове.