"Ботев" (Пловдив) би "Левски" с 1:0 в мач от 16-ия кръг на efbet Лига на основния си терен в базата си в "Коматево". Александър Тонев вкара единствения гол в 47-ата минута след чудесна контра на домакините и асистенция на Тодор Неделев.

Така "канарчетата" направиха услуга на големия си съперник "Локомотив". Те свалиха "сините" от второто място, вече еднолично заето от Локо с точка повече - 36 срещу 35. Четвъртият ЦСКА-София има 31.

"Левски" беше в серия от три поредни победи, а "Ботев" стигна до втора поредна, след като Ферарио Спасов наследи уволнения Желко Петрович. Преди това тимът не беше печелил от лятото.

Първото полувреме предложи интересен футбол, но само една добра възможност пред двете врати - в края на полувремето Паулиньо можеше да изведе гостите напред, но стреля слабо от отлична позиция.

Още в началото на второто полувреме "Ботев" поведе с гола на юношата на ЦСКА Тонев. Малко след това юношата Станислав Шопов беше изведен сам срещу вратаря на гостите, но не уцели вратата.

До края на срещата "Левски" осъществи натиск, но освен опасен удар на Паулиньо и няколко добри атаки не направи необходимото, за да избегне поне поражението.

Заслужена победа на "канарчетата", които играха с повече желание.

По-рано днес фенове на "жълто-черните" направиха протестно шествие заради замразения за пореден път строеж на стадион "Христо Ботев". Оказа се предизборно обещание.

В късния неделен мач "Лудогорец" едва победи "Витоша" (Бистрица) с 1:0 като гост. Голът реализира резервата Димо Бакалов в добавеното време. "Орлите" имат 6 точки аванс пред "Локомотив" и седем пред "Левски".