"Ливърпул" вече е на девет точки пред "Манчестър Сити" в битката за титлата на Висшата лига. В големия сблъсък на 12-ия кръг "Анфийлд" видя пореден триумф на "червените" - 3:1 срещу шампиона.

Тимът на Юрген Клоп отчая съперника си още в началото - Фабиньо откри с далечен удар в 6-ата, а Мохамед Салах удвои с глава с 13-ата минута

Садио Мане вкара за 3:0 в 51-ата, а Бернардо Силва намали в 78-ата.

"Ливърпул" събра 34 точки, "Лестър" и "Челси" по 26, "Сити" е четвърти с 25.

Началото бе интригуващо. Гостите очаквано поеха инициативата с идеята повече да владеят топката - типично за стила си. Те претендираха за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на "Ливърпул". Съдията подмина ситуацията, а в ответната атака Фабино откри.

Прибегна се до разглеждане на ВАР и можеше да се стигне по позната куриозна ситуация - отсъждане на 11-метров удар за "Сити" и отмяна на гола на домакините. Това обаче не стана - 1:0.

Това бе първата опасна атака на "Ливърпул". При втората стана 2:0. Това пък бе демонстрация на стила на Клоп - убийствена ефективност след кинжални атаки по фланговете.

Манчестърци продължиха да владеят топката повече, но Серхио Агуеро пропусна, а Анхелиньо удари греда. До края на полувремето играта бе равностойна. Лидерът в шампионата не изпускаше контрола.

Всякаква интрига отпадна с гола на Садио Мане за 3:0 малко след почивката.

"Ливърпул" отстъпи с мисъл да играе на контри, а "Манчестър Сити" стигна само до един гол, което едва ли е голяма утеха.

По-рано днес "Манчестър Юнайтед" победи с 3:1 "Брайтън" на "Олд Трафорд".