Подобно на Григор Димитров в последните дни, Кубрат Пулев изглежда също е завладян от патриотично настроение.

В ранните за България часове на неделя Кобрата спечели убедително по точки срещу Райдъл Букър на бейзболен стадион във Фресно, Калифорния. И остава официален претендент на IBF за мач за световната титла срещу победителя от предстоящия сблъсък между актуалния №1 Анди Руис и Антъни Джошуа.

Американски журналист обяви, че Пулев ще получи 250 000 долара за успеха над Букър.

"Аз съм ви доказал, че за мен парите не са от значение, заяви Кубрат за Нова телевизия от САЩ. - Те не са най-важното, не се бия заради парите. Милиони са (при мач за световната титла, бел. ред.), но не знам колко милиона точно. Става въпрос за сериозни пари, но за мен е по-важно да направя нещо непостигано досега от българин. Това ще бъде голяма реклама за държавата, а и гордост за самия народ. Малък народ сме и би било голяма гордост."

По принцип Пулев би трябвало да е първи на опашката за мач с Джошуа или Руис, но не е ясно какво ще се случи в тежката категория догодина - какви интереси ще надделеят.

"Не смятам, че парите са толкова трудно нещо за постигане, че да си дам живота за едни пари. Давам го за мечтата на баща ми. Сега вече тя е и моя мечта, както и на цяла България”, добави Кобрата. 

Най-тежкият ни боксьор коментира и думите на лежалия 12 години в затвора Букър по време на сблъсъка им от галавечерта във Фресно.

"Беше много комично, защото през цялото време ми говореше как Дионте Уайлдър удрял по-силно от мен. Дори употреби неприлична дума и каза, че не мога да ударя толкова силно. Нещата станаха малко на инат. Аз го удрях и му казвах: „А така харесва ли ти?” След 6-ия рунд му стана изключително тежко заради ударите и темпото, което наложих. Много сериозни удари понесе. Респект към него. Много добре знам как удрям с тези малки ръкавици. Той понесе наистина тежки удари, евала за което. Не падна, макар че на няколко пъти се разклати", обясни Кобрата.

"Определено Букър е боксьор с опит, тренира с най-големите боксови имена в тежката категория. Това го прави много конкурентен, свикнал е на удари. Има добра защита, която аз пробих многократно, но въпреки всичко устоя", каза българският претендент.