Кристиано Роналдо ще избегне наказание от "Ювентус" заради напускането на стадиона на тима преди края на мача с "Милан" от първенството на Италия (1:0). Това твърди в. "Гадзета дело спорт".

Португалецът беше заменен в 55-ата минута и напусна терена бесен, а на излизане нарече треньора Маурицио Сари "кучи син". Това бе втората му поредна смяна в рамките на няколко дни. 

Кристиано не се е бавил много в съблекалнята и не е дочакал края на срещата, решена с гол на Пауло Дибала, който влезе на негово място. Малко, след като си е тръгнал от стадион "Алианц", №7 е потеглил за родината си с частния си самолет, за да се включи в лагера на Португалия за края на евроквалификациите.

Въпреки това Юве няма да го глоби по вътрешния си правилник с цел да не нагнетява излишно напрежение. Отборът обаче иска от голямата си звезда да поднесе извинение в съблекалнята.

Според "Гадзета дело спорт" и други медии на Ботуша, шефове на доминатора в италианския футбол позвънили на Жорже Мендеш, агента на аса, за да укротят страстите.

За факта, че Роналдо е "над закона" в "Ювентус" говори и изказването на Сари след мача с "Милан".

Треньорът не само, че не порица голмайстора, а дори го похвали, че положил огромни усилия, за да играе в последните мачове, лекувайки две контузии - в глезена и коляното. Всички трябвало да благодарят на Роналдо за това, но Сари го сменил, тъй като травмата му пречела да играе на нивото си. А реакцията му била нормална предвид обстоятелствата и характера, който има.

В инстаграм пък Кристиано опита да замаже положението, като написа:

"Труден мач, важна победа."