Христо Стоичков е в дълъг списък с над 290 футболисти, които получават пожизнени пенсии от "Барселона", заради това, че са печелили европейски купи за каталунския клуб. Твърдението за възнагражденията е на бившия играч на клуба Хуан Карлос Ередия и е изказано пред електронното списание The Tactical Room.

Аржентинецът има 74 мача и 17 гола за Барса в периода 1974-1979 г. и е играл в един отбор с Йохан Кройф, с когото през 79-а печелят вече несъществуващия турнир КНК. От което пък излиза, че не само носителите на КЕШ и Шампионската лига са в списъка с пенсиите, а и триумфиралите в други турнири на УЕФА.

"Барселона" има в музея си три трофея от турнира за Купата на панаирните градове (предшественик на Купата на УЕФА), четири от КНК и пет шампионски купи.

"Когато "Барселона" спечели Шампионската лига през 2009 г. в Рим срещу "Манчестър Юнайтед" с гол на Меси (за крайното 2:0 бел. ред.), президентът на клуба декларира, че всички европейски шампиони с отбора ще получават пожизнени пенсии. Той изпълни обещанието си", казва Ередия.

Въпросният бос на "Барселона" е Жоан Лапорта - той беше №1 на "Камп Ноу" в периода 2003-2010 г. 

А след въпросния финал през 2009 г. каталунците вдигнаха "купата с големите уши" още два пъти - през 2011-а и 2015 г.

Първата КЕШ отиде в музея на един от най-популярните клубове в света през 1992 г. - след 1:0 (с продължения) срещу "Сампдория" на "Уембли". Голяма заслуга за това има и Христо Стоичков, който беше сред асовете в тима на Йохан Кройф, наречен още тогава "дрийм тим". От лятото на същата година турнирът бе преименуван на Шампионска лига и промени формата си.