Националният ни отбор по футбол излиза срещу Парагвай тази вечер от 19 часа на стадион "Васил Левски". Двубоят е приятелски - днес селекцията ни няма евроквалификация и използва датата, в която е в календара на УЕФА.

Това е първи мач за новия селекционер Георги Дерменджиев, който замени Красимир Балъков, подал оставка след крушението срещу Англия с 0:6 и расисткия скандал.

В неделя България приема Чехия в последен мач от квалификациите за Евро 2020, но срещата е без значение за нашия отбор. Така и двата мача този месец ще се използват като подготовка за баражите за Европейското идната пролет - от турнира Лига на нациите.

Тази вечер Англия приема Черна гора, а Чехия излиза срещу Косово в пряк сблъсък за Евро 2020. Двубои има в още две групи.

„Всички лоши резултати остават зад гърба ни, гледаме напред и каквото стане, заяви Георги Дерменджиев вчера. - Срещу Парагвай имаме право на шест смени. Антон Недялков ще ни липсва, но има играчи, които да го заместят. Самите резултати и негативизмът към играчите повлияха на отбора. Не е добре, когато губиш, но не е добре и когато те хокат постоянно. Това си е нашият национален отбор все пак. Разговаряхме много с играчите, но ситуацията не е лека.“

„Най-лошо е, че има психологическо натоварване. На мен ми се иска това да отмине или поне да се намали. Искам да вдъхна вяра и увереност на момчетата, защото имат потенциал и възможности. Искам да ги видя по-спокойни, да играят освободено. Честата смяна на треньори не е добре за играчите. Харесвам да се играе комбинативно, но ще се съобразя с качествата на футболистите. Който играч е в добра форма, той ще бъде в националния тим“, добави селекционерът.