Вече е на сто процента сигурно, че националите ни ще играят бараж за Евро 2020 от Лигата на нациите.

Финландия се класира на Европейското от квалификациите след 3:0 срещу Лихтенщайн в група J и окончателно отвори пътя ни. Северняците освободиха място в Дивизия С, където е и България.

Ако селекцията ни остане в същата дивизия, съперник на 26 март ще е Шотландия - в Глазгоу, тъй като островитяните имат по-висок коефициент. Играе се един мач.

Победителят ще срещне Норвегия или Сърбия в решителен сблъсък, освен ако "плавите" не се класират директно. Това ще стане при гаф на Португалия срещу Люксембург.

Ако това се случи и западните ни съседи ликуват (трябва да победят Украйна в Белград, освен да разчитат на малко чудо в Люксембург), Шотландия и Норвегия остават в сметките ни, но ще има и още един тим.

Съществува вариант и за други съперници, ако България се окаже в различен от този поток на жребия - някой измежду Ейре, Уелс, Северна Ирландия и Словакия.

А снощи класиране на континенталните финали догодина си гарантира и Швеция след 2:0 като гост на Румъния. Скандинавците се присъединяват към Испания от гр. F. В другите мачове от групата снощи Норвегия разгроми Фарьорските острови с 4:0, "Ла Роха" срази Малта със 7:0.

В гр. J другият финалист е Италия. "Скуадрата" остана без грешка след 3:0 на терена на Боста и Херцеговина снощи.