Бизнесменът Александър Кюлев, син на покойния Емил Кюлев, безвъзмездно изгради и подари на "Левски" нов изкуствен терен на "Герена". Игрището е на познатото място - между общежитието и сектор "В", но настилката му от години се нуждаеше от подмяна. Твърди се, че цялостната работа и самата "трева" - от ново поколение, са на стойност 500 000 лв.

Кюлев-младши е бивш юноша на "Левски", като в момента притежава и лична детска школа - "Витоша 2013", базирана в "Бояна". Тя ще подпише договор за сътрудничество с "Левски". Александър Кюлев има лично приятелство с Георги Иванов-Гонзо. Теренът бе открит днес в присъствието на цялото ръководство на "сините", начело с Тодор Батков. Бизнесменът не отиде, но негов партньор в бизнеса получи плакет, който трябва да му връчи.

"Предишното изкуствено игрище го направихме 2004 г. Тогава беше най-модерното в България, обяви Батков пред журналисти. - От 2011 г. подмяната му ми беше голям проблем, защото не успях да отделя пари, а се получаваха доста контузии. Възхитен съм от Сашко. Помня го колко искаше да играе в "Левски". За жалост в момента е много, много тежко да се издържа клуба. Неслучайно се обърнах към истинските левскари със сърце, душа и финанси да помогнат. Искаме да направим съблекални, медицински център, изграждаме и сектор "А", където Иво Тонев има изключителен принос. Това, което го обеща пред цяла България, го изпълнява и искам да му благодаря. Искаме да изградим и другите сектори."

Батков коментира по-обстойно финансовото състояние на "сините" и темата с даването на акции на фенския тръст "Синя България".

"Много са дупките - повярвайте ми. Капиталът ще бъде увеличен сериозно. Пакетът към тръста "Синя България" ще го прехвърля безвъзмездно, но ще подпишем договор да внасят финанси в бюджета, обясни адвокат. - Издръжката на школата за година е 1,3 милиона лева. Дължим пари на футболисти. Има притеснение, но е умерено. Първо трябва да изчистим санкцията по феърплея. Надявам се да отпадне. С лиценза няма да имаме проблем. Много футболисти минаха през "Левски", малко дадоха, но много взеха или имат да взимат. Ще им платим. Има забавяне на парите на футболистите, но другата седмица ще платим."

Батков не пропусна и прословутата вече тема с новия спонсор на "Левски", откъдето пък навлезе в геополитическа тематика:

"Очаквам съвсем скоро в съседна нам държава да се случи нещо сензационно. Съседна от запад. И нашите политици да се замислят какво вършат в България и дали милионите фенове на "Левски" няма да стоварят гнева си към тях. Сещайте се вие за какво говоря. Спонсорът на "Левски" зависи от "Южен поток". Съвсем скоро тези, които се упражняват за "Южен поток", ще усетят гнева на "Левски". Когато една партия победи, правителство се съставя от нейния лидер. Изключенията са малко. Идва зима, хайде да престанем с тези игри, схеми, пазарлъци…"

Напълно неочаквано и нетипично, Батков похвали ЦСКА: 

"Първенството е много оспорвано и интересно. ЦСКА се откроява с точков актив. Това, което ми прави впечатление е, че показват невероятна упоритост и печелят мачове с голове в последните минути. С тях ни предстоят три мача и ще видим какво ще стане."

По повод на слуховете, че Димитър Димитров-Херо ще се размине с "Левски", Тодор Батков обяви следното:

"Всички разговори за това Херо да дойде на "Герена" ги води Георги Иванов. Знам, че уговорката е да дойде от Нова година. Иска да си направи подготовката. Има договорка, контрактът не е подписан, но няма интрига."