Макс Верстапен ("Ред Бул") спечели драматично състезание от Формула 1 на пистата "Интерлагос" за Гран При на Бразилия. Втори се нареди Пиер Гасли ("Торо Росо"), а трети е Карлос Сайнц ("Макларън"), след като Люис Хамилтън ("Мерцедес") получи наказание от пет секунди и зае седмото място.

Надпреварата ще се запомни с поредната конфузия от страна на "Ферари" - Себастиан Фетел и Шарл Льоклер се удариха шест обиколки преди края при опит на германеца да изпревари своя съотборник, след като малко преди това се случи обратното. 

На старта Верстапен запази първата си позиция, а третият Хамилтън изпревари Фетел. 

Нататък надпреварата предложи чести изпреварвания и смяна на лидера на колоната. 

В 53-тата обиколка състезанието приключи за Валтери Ботас, двигателят на когото излезе от строя. Хамилтън поведе, но след като колата за сигурност се прибра Верстапен го атакува и отново успя да задмине.

В 66-ия тур дойде ред на сблъсъка между Льоклер и Фетел, при който и двамата спукаха гумите си и напунаха битката.

Инцидентите продължиха до самия край. В последната обиколка Хамилтън се сблъска с Алекс Албън ("Ред Бул"), като в ситуацията Гасли мина пред британеца. След края бе присъдено наказание за Люис и подиума окончателно придоби доста нестандартен вид. 

До края на сезона остава само едно състезание - в Абу Даби. Най-важните въпроси отдавна не стоят - Хамилтън е световен шампион, а отборната титла е за "Мерцедес".

Единствената интрига е кой ще заеме третото място в генералното класиране - Верстапен, който има вече 260 точки, или Льоклер - 249.