Синът на английската кралица принц Андрю даде интервю за Би Би Си в опит да се защити след разкритията за близкото му приятелство с Джефри Епстайн. 

 
Финансистът и борсов спекулант преди месеци се самоуби в затвора, където излежаваше присъда за сексуален тормоз, търговия със сексуални робини.
 
Андрю, който е вторият син на Елизабет Втора, беше един от най-високопоставените приятели на скандалния Епстайн, гостуваше в скъпите му къщи, на частни острови, ползваше частните му самолети и участваше в съмнителните му партита.
Двамата не прекъснаха контакта помежду си дори и след като на Епстайн му беше повдигнато първото обвинение за сексуално насилие, пише "Бъзфийд".
 
Една от жертвите на сексуален тормоз, Вирджиния Гофре, през годините многократно твърди, че е правила секс с Андрю, когато е била на 17 г. , като част от годините, в които е била насилвана, докато е била под контрола на Епстайн. Тя се закле в достоверността на историята си при съдебно изслушване. Има оттогава и снимка с британския принц, на която се вижда как Андрю я е прегърнал през кръста.
 

Сегашното интервю на Андрю пред Би Би Си е едно от малкото, който е давал принцът. В него пред Емили Мейтис той твърди, че не си спомня някога да се е срещал с Вирджиния и въобще поставя под въпрос истинността на снимката.

"Не можете да сте сигурни дали това е, или не е, моята ръка", казва принцът. После добавя, че като член на кралското семейство не било необичайно да прегръща различни хора.

Джефри Епстайн в затвора.

Той отрича да е правил някога секс с Вирджиния като добавя, че нямало признаци, че Епстайн ръководи секс трафик и насилва сексуално жени. Андрю се опитва да опровергае думите на Вирджиния като твърди, че в онази нощ през 2001 г., за която тя твърди, че двамата са правили секс, той бил вкъщи с дъщеря си, след като водил детето на пицария.

Според жената преди секса в лондонска къща двамата вечеряли и били в нощен клуб, където тя си спомня, че Андрю се потял на дансинга.

"Има малък проблем с потенето, защото аз имам особено медицинско заболяване, така че по това време не се потях", казва сега принцът пред Би Би Си.. 

Това било реакция след "свръхдоза адреналин", която получил по време на войната за Фолклендските острови. Сега обаче всичко вече било наред и си се потял.

Отговорите на Андрю предизвикаха вълна от подигравки и негативни реакции.

"Няма пот, няма съжаление", писаха някои от медиите.

Бившият говорител на кралицата Дики Арбитър отбеляза, че Андрю не е дал признаци поне малко да се разкайва.

В интервюто принцът обяснява, че не съжалява за приятелството си с Епстайн.

"Хората, с които се запознах и възможностите, които имах, ми бяха много полезни", казва Андрю.

Мейтис го притиска с въпрос дали не изпитва съжаление.

"Дали съжалявам, че той се държеше по очевидно непристоен начин?", започва той.

"Непристоен?", пита журналистката. И добавя: "Той беше сексуален насилник."

"Извинявайте. Възпитан съм", отговаря принцът.