Жозе Моуриньо е новият старши треньор на "Тотнъм" - на мястото на уволнения късно снощи Маурисио Почетино, съобщи официално клубът.

Специалния и босът на "шпорите" Даниел Леви излязоха със съобщения. "Тотнъм" е третият английски клуб на Моуриньо след "Челси" и "Манчестър Юнайтед". Той бе уволнен от "Юнайтед" през декември миналата година.

Договорът на португалеца е до юни 2023 г. Още в първите минути след освобождаването на Почетино той беше посочен като кандидат №1 за поста.

"Тотнъм" е на 14-о място във Висшата лига и без победа в последните пет мача. Най-вероятно ще продължи напред в Шампионската лига.

Жозе Моуриньо живее в Лондон. Откакто напусна "Олд Трафорд" той беше свързван със завръщане в "Реал" (Мадрид) и с един куп други грандове. Отказа да работи в Китай, Испания и Португалия.

Леви пише, че в лицето на Моуриньо "Тотнъм" назначава един от най-успешните мениджъри във футбола и разчита на него да внесе нова енергия в тима предвид опита и факта, че е постигнал успехи във всеки един клуб, на който е бил начело.

Моу заявява, че е бил привлечен от качеството на състава на "Тотнъм" и от възможността да работи с тези играчи.

Би Би Си анализира, че "Тотнъм" никога досега не е имал за мениджър човек от калибъра на Моуриньо, който харчи много пари за футболисти и има огромна заплата. От друга страна отборът разполага със здрав гръбнак от талантливи състезатели, които вече от дълго време играят заедно, а вече имат и европейски опит.

Първият тест на Моуриньо ще е в събота - градско дерби с "Уест Хем" на терена на "чуковете" във Висшата лига.