Леброн Джеймс записа пореден рекорд в Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада. 

Лидерът на "Лос Анджелис Лейкърс" стана първият играч с "трипъл-дабъл" срещу всеки един отбор в лигата. Това стана при победата на "езерняците" над "Оклахома Сити Тъндър" - 112:107.

Леброн вкара 25 точки, взе 11 борби и реализира 10 асистенции. Досега "Оклахома" беше единственият тим, срещу който Джеймс нямаше двуцифрени резултати в най-важните индивидуални показатели. Това е 86-ият му "трипъл-дабъл".

"Честно казано не знам какво да кажа за това, рече Джеймс. - Но е прекрасно и аз съм щастлив. През цялата ми кариера съотборниците ми са били тези, които са ми помагали да стрелям и подавам. А треньорите са ме поставяли в позицията да бъда победител. Надявам се, че при тези "трипъл-дабъл"-и отборите ми по-често са побеждавали. Защото победите са най-важни."

Близо до Леброн по този показател е Ръсел Уестбурк от "Хюстън Рокитс" - той е отбелязвал поне по един "трипъл-дабъл" срещу 29 от 30-те отбора в Лигата.

"Лейкърс" е №1 в Западната конференция с 12 победи и две загуби. Последното място е за хегемона до миналата година "Голдън Стейт Уориърс" с 3 успеха и 12 поражения.