През медиите Слави Трифонов, водещ и собственик на телевизия „7/8 ТВ“, както и лидер на партия „Няма такава държава“, се обърна с отворено писмо към рекламодателите, публикувано във Фейсбук. Там той изразява своето притеснение, че двете най-големи пийпълметрични агенции не отразяват обективно гледаемостта на новия му медиен проект и „мамят“. 

„Съзнавам, че с моя екип имаме огромен принос във формирането на навик у драгия зрител 19 години да гледа една конкретна телевизия. Но от друга страна, имаме и огромен принос във формирането на собствена аудитория.  Например, "Вечерното шоу на Слави Трифонов" по "7/8 ТВ" вече е сред лидерите по рейтинг в своя часови пояс в българския ефир. Това показват не само официалните данни на Be Media Consultant“, пише той. 

Трифонов изброява, че към днешна дата "7/8 ТВ" има сключени договори с най-големите кабелни и сателитни оператори в страната, както и с над 60 по-малки в провинцията. Освен това телевизията му се излъчва и онлайн в интернет.

Благодарение на това разпространение, "7/8 ТВ" се гледа както в София, Пловдив, Варна, така и в села като Крън, Черник, Чешнегирово. "А както ни каза един наш зрител, в едно от предаванията на живо: "7/8 ТВ", вие сте хитът в Сан Франциско.", отбелязва той. 

„Уважаеми рекламодатели, нашата цел и вашата цел е една и съща - да достигаме до колкото се може повече зрители и да имаме все по-успешни продукти. Негово величество зрителят винаги прави верния избор, надявам се, че и вие ще го направите“, пише накрая Слави Трифонов.