Представители на ГЕРБ призоваха лидерката на БСП Корнелия Нинова да каже кои са бизнесмените, с които Бойко Борисов се е опитвал да завладее социалистическата партия. Интригата се заплете в парламента преди обяд по време на парламентарния контрол. Тогава Нинова за пореден път призова Борисов да си подаде оставката. Борисов й отговори, че той, за разлика от нея, е подавал оставка два пъти, докато тя е заявила, че ще си я подаде след евровота, но е излъгала избирателите на БСП. Нинова не му остана длъжна и заяви, че е излъгала само Борисов и няколко бизнесмени, които са искали да овладеят БСП.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков заяви, че твърденията на Нинова са евтин пи ар. Според него Нинова се оправдава за своите неуспехи и твърди, че че някой по някаква форма се опитва да влияе и да взима решения в нейната партия.

"Как някакви бизнесмени, олигарси, знайни и незнайни хора се опитват с помощта на Борисов да овладеят нейната партия. Ако това е така, искаме незабавно да посочи тези лица, тези фирми. Кои са тези фирми, кога са се срещали, къде са се срещали", каза Ненков.

Според бившия депутат и бивш министър Делян Добрев важно е да се разбере дали наистина има такива бизнесмени, защото в историята е замесено името на партия ГЕРБ. 

"Ако няма такива бизнесмени, то тогава някой се опитва да оправдае собствените си неуспехи или моята теза е, че се прави на жертва", коментира Добрев.

И допълни:

"Традиционно в БСП бизнесмените са лошите, т.е. Корнелия Нинова никога не е била бизнесмен, никога нищо не е приватизирала",

Според Добрев ГЕРБ настоява като се каже А, да се каже и Я.

"Ако г-жа Нинова я е страх да ги назове поименно, а такива има, то поне да каже откъде са, с какъв бизнес се занимават, млади ли са, стари ли са, за да може ние по косвени признаци да си направим извода", призова още Делян Добрев.

Според него, ако няма такива бизнесмени и олигарси и ако тази случка не е съществувала, излиза, че някой има режисиран план да се изкара жертва.

"Изглежда сякаш на битка между лошите бизнесмени, които явно не съществуват, защото никой не им казва името и обикновените социалисти, които не ги искат и са със симпатии към водачката Корнелия Нинова", обясни Добрев.

От съобщение на ГЕРБ стана ясно, че промените, които Борисов обеща в партийни структури след местния вот, вече са в ход. Изпълнителната комисия, е решило да смени областния координатор в Благоевград Даниела Савеклиева и на нейно място да сложи евродепутата Андрей Новаков, съобщиха от пресцентъра на партията. В същото време обаче Савеклиева ще бъде областен административен секретар на партията. Росица Димитрова вече ще ръководи общинската структура на мястото на Бисер Михайлов.

За Сандански Изпълнителната комисия е утвърдила Стоян Стоев. Той заменя досегашния кмет на Сандански Кирил Котев.