Полиция отново нахлу в централата на БФС в "Бояна". Това стана час преди пресконференцията, свикана от ръководството на съюза, на която футболните шефове искат да отговорят на поредицата от репортажи на бТВ, в които се твърди, че са сключвали съмнителни договори по линия на детско-юношеския футбол със средства, отпуснати от държавата.

Брифингът трябва да започне в 15 часа.

В "Дом на футбола" пристигнаха две коли на жандармерията, а униформените обявили на служителите, че ще правят претърсвания. Акцията продължи повече от пет часа.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обяви по-късно пред журналисти, че се води разследване за икономически злоупотреби. Иззети са документи, получени били множество сигнали.

ГДБОП влезе в БФС малко преди Борислав Михайлов да обяви, че подава оставка миналия месец след загубата от Англия с 0:6 и расисткия скандал. Първоначално Боби не смяташе да напуска.

Причината за днешното нахлуване засега остава неясна. Предполага се, че е във връзка именно с материалите на бТВ, след като от МВР обявиха, че разследват футболната централа за икономически престъпления. Екип на телевизията също е на място.

В поредицата от засега три материала се разказва за закупуването на екипи, за хотелското настаняване на младите футболисти и за наема на игрища за европейското първенство за юноши до 17 години през 2015-а.

Според първия материал БФС е сключила договор преди четири години с афганистанската фирма "Белал Сохайб" за 11 000 екипа за деца и юноши на стойност над 330 000 лева, като телевизията е изчислила, че излизат по 25 лева на екип. Според бТВ екипи можело да бъдат закупени и от Европа, по-евтино.

По-късно се оказало, че фирмата има задължения към държавата, а собствеността й е била прехвърлена на малоимотен гражданин - нещо, което законова дупка позволяваше към онзи момент. 

Във втория материал се разказваше за лагерите на юношите в периода 2016-2017 г. Такива са били провеждани и в хотели, свързани с две лица от ръководството на футболния съюз - на първия вицепрезидент Йордан Лечков и на другия - Атанас Фурнаджиев, съответно в Сливен и в Банско.

По този материал БФС вече излезе с позиция (виж долу) и отбеляза: "Макар да адмирираме опитите за разследваща журналистика в България, сме категорични, че внушенията и обвиненията спрямо БФС са напълно безпочвени и ги считаме за манипулативни действия с цел създаване на напрежение и уронване на имиджа на българския футбол пред спортната публика и българската общественост като цяло."

В третия материал се поставя под съмнение избора на стадион "Черноморец" за наем за Европейското до 17 г. през 2015-а, за което съюзът е сключил договор за 305 000 лева, като са платени разходи и за съдийска стая и за стая за делегата, а комплексът бе ползван само за тренировки.