"Лудогорец" направи 1:1 като гост на ЦСКА (Москва) от петия кръг на турнира Лига Европа. Резултатът е добър, а още по-добре за "орлите" приключи другият двубой в групата "Ференцварош" - "Еспаньол" (2:2).

Така в последния рунд след две седмици "Лудогорец" и унгарският първенец се противопоставят в решителен сблъсък в Разград. Българският тим има точка повече и ще му стигне дори равенство, за да запази второто място.

"Лудогорец" и "Фради" спориха и в квалификация на Шампионската лига лятото, тогава маджарите станаха крайни победители с две победи.

В Москва Клаудиу Кешеру откри в 66-ата минута след хубава атака и асистенция на Вандерсон. Само девет минути по-къно обаче руският национал Фьодор Чалов изравни. Малко след това гол на домакините правилно не беше зачетен заради засада.

Последните минути бяха интересни - със ситуации и пред двете врати.

В Будапеща се разигра трилър, домакините поведоха в първата минута на добавеното време с 2:1 чрез Шкварка, но каталунският отбор изравни в 97-ата - точен бе Дардер. 

И първите два гола бяха размени бързо, "Ференцварош" отново поведе първи - точен бе Сигер в 23-тата. Мелендо вкара в 31-ата.

В същото време "Лудогорец" направи добър мач в Москва и при малко повече концентрация и баланс можеше да си тръгне с трите точки, което щеше да означава класиране напред още днес.

Съперниците размениха опасни удари в началото. ЦСКА пропусна най-доброто си положение в 22-ата минута, когато Марио Фернандес не уцели вратата от упор. В 36-ата и Игор Акинфеев видя опасността - трябваше да се намеси при удар на Кешеру.

"Лудогорец" започна по-добре второто полувреме. Джоди Лукоки бе близо до гола, но като по чудо не уцели рамката. Логично падна голът на Кешеру. ЦСКА изравни бързо и до края имаше териториален превес. 

Московчани натиснаха и сипеха топката пред вратата на Пламен Илиев с центрирания. "Орлите" пък пробваха контри.

"Еспаньол" е на 1/16-финал с 11 точки, "Лудогорец" има 7, "Ференцварош" - 6, ЦСКА - 2.