Заможно (меко казано!) ромско семейство от Ямбол размахва пачки с купюри по 50 лв, камари от злато и се подиграва със събратята си гурбетчии - отишли на "джоб центъра" във Великобритания или Германия.

Видеото разпространиха от предаването "Господари на ефира".

Под лютия обстрел на "главната героиня" попадат всички от региона, заминали по Европа – кои да поработят, кои да приберат по нещо от „джоб центъра“. Монологът се води, докато от кутия се вадят пачки по 50 лв, масата е отрупана с "жълто", а на дивана се превива от смях главният герой, заработил благосъстоянието. Той самият изглежда добре хранен.

Всичко това става пред втрещения поглед на малко момиченце...  

Нейният мъж, нейният патрон, или както тя го нарича – Сали Паша Чок Ербап (от турски çok - нещо много, твърде), явно се справя добре с бизнеса в Ямбол, личи по натрупаното имане.

Ромката от Ямбол през цялото време натяква, че това са честно изкарани пари, докато си "вее" с пачки.

"Ние са пишем на магазините! Пишат нъ на тефтера", иронизира жената, имайки предвид практиката на вересия.

Тя се смее, че не чака на "джоб-центъра" и се хвали:

"Скарадъ кебап!" (от ромски - кебап на скара)

От наратива разбираме още, че нейният мъж "с честен труд пари вади - не е чирак на хората и никога няма да стане".

Въпросният източник на благосъстоянието се интересува:

"Колко пачки имаш там ти, ма?!"

След което скромно обръща внимание на снимащия, че това са по 5000 лв.

На видеото се виждат поне 5 пачки, както са си с печатите от банките, от които са изтеглени. Но били "пари с чист пот!" и освен това са - "ямболски пари - най-хубавите пари!".

Всичко завършва с това, че с дружните усилия на Сали Паша и жена му клетото момиченце бива обкичено със злато, достатъчно за старт на малък бижутерски бизнес.  

"Дано освен с бижута и пари, дамата скоро да се окичи и с малко скромност, защото всеки, напуснал Ямбол, го е напуснал за да търси мястото си под слънцето - заключават от "Господарите. - Иначе и ние сме против джоб-центъра – особено когато нашият джоб стане център на внимание на пазара."

"Който завижда - да не вижда!", заключават пък героите на клипа, докато продължават да провесват ланци върху детето.