Апокалиптичните прогнози и претенции на крайната левица имат обща логика, обща матрица. Ако политическото поведение на крайно левите е принципен заложник на непреодолим стремеж за радикална промяна, за унищожение на заварения свят и замяната му с "по-добър", то тогава действителността няма особено значение. Важно е да се тръби, че статуквото води към катастрофа - ни повече, ни по-малко. Забележете какво стана с движението за човешки права на сексуалните малцинства.

След като еднополовите двойки получиха възможност да сключват брак и да осиновяват деца, политическите движение, които се бориха за това трябваше да се саморазпуснат. Но те не го направиха - още на другия ден започна люта битка за "правата" на транссексуалните малцинства. Тази битка се води върху идеологическа платформа, отричаща биологичната определеност на човешкия пол и активистите налагат правила за "смяна на пола", които вече засягат и невръстни деца. Ако допуснем, че този нов сегмент в развитието на "сексуалната революция" приключи с победа на прогресивните сили над здравия разум - бедна ви е фантазията към какво още по-светло бъдеще ще ви поведат левичарите - политически активисти.

Това е състоянието и в дебата за климата. Малцина отричат факта, че в климата настъпват промени. Поради пределната сложност на системата на климата, тези промени се оценяват различно от компетентните представители на физиката и климатологията, но левичарските идеолози са чужди на всяка умереност. Климатичният апокалипсис е новото знаме на борбата със статуквото - новата идеология, призвана да унищожи омразния капитализъм... Който, между другото, произведе глобализацията, а глобалните финансови елити се оказаха добри партньори на глобалните левичарски - екологични елити в посока на претенциите за глобално управление, насочено срещу националния суверенитет.

Човешката самоосъзнатост за връзката между общество и природа трябва непрекъснато да нараства. Спъва я идиотската псевдоекологична идеологическа гарнитура на климатичния алармизъм. Спрете да пътувате със самолет, не раждайте деца, не яжте месо (което не е лошо решение, ако е предмет на личен избор) ... списъкът може да бъде продължен. Според мен - спрете да слушате съветите на хора, които получават огромни суми пари за да ви назидават как да живеете под претекста, че знаят какво се случва - за разлика от вас. Постарайте се да не се озлобявате срещу сериозната, хуманистична екология, като я бъркате с умопобърканите лозунги на климатичните алармисти. Лидерите им са обикновени тарикати - като Ленин и Троцки, а повярвалите им са заблудени хора, които в един момент ще осъзнаят, че са провалили живота си, доверявайки се на жадни за власт екстремисти.

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията