След много битка и боязлив футбол ЦСКА-София и "Лудогорец" направиха 0:0 в мач от 18-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Българска армия".

Като почти всеки мач между "червените" и "орлите", този също не мина без сблъсъци на терена, нерви и спорни съдийски решения. Головите възможности бяха твърде малко.

В 12-ата минута гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Раул Албентоса при акция на Клаудиу Кешеру в наказателното поле на "червените". Николай Йорданов прецени, че може да си замълчи, той вдигна жълт картон на бранителя заради невъздържана реакция към румънеца.

В 33-тата се стигна до интересна ситуация и пред Пламен Илиев. Али Соу се откъсна и бе фаулиран от Рафаел Форстър, който беше последен в защитата на "орлите". Йорданов отсъди нарушение и вдигна само жълт картон на защитника.

Второто полувреме започна по-интересно. Освен битка с много нарушения имаше и бързи атаки към двете врати. Сектор "Г" пък направи впечатляваща хореография с огромни знамена и факли.

В 59-ата Икоко пропусна най-чистото положение и за двата отбора през целия мач. Получил пас от Мавис Чибота на почти празна врата, той не уцели рамката, а "Лудогорец" се размина с гол.

В 70-ата Тиаго Родригес стреля отлично от свободен удар, но Пламен Илиев зрелищно изби.

До края чисти голови ситуации нямаше, "Лудогорец" беше отборът, който по-често играеше с топката, но без да направи нещо впечатляващо.

На върха няма промяна, тъй като мачовете и на другите лидери завършиха с равенства. "Лудогорец" води с 46 точки, "Левски" има 39, "Локомотив" - 37, а ЦСКА-София - 35.

По-рано днес 0:0 завърши и срещата "Локомотив" (Пловдив) - "Арда", а вчера "Берое" и "Левски" не се победиха за 1:1.