Подхождаме към Хърватия като към всеки друг отбор - с респект, но не и със страх, обяви селекционерът Любослав Пенев на последната си пресконференция преди утрешния мач от 21:45 часа на стадион "Васил Левски".

"Момчетата тренират в отлично настроение, още от първия ден се подготвяме за противника, знаем силните му и слаби страни - рече в телеграфен стил селекционерът, преди да изведе състава за последно занимание на арената на сблъсъка. - Аз съм вътрешно спокоен, нищо, че понякога изглеждам темпераментен. Хърватия е сред фаворите в групата, но ние имаме своите шансове, все пак ще играем пред родна публика. Готвим се за целия състав на противника, а не за отделни единици."

Капитанът Ивелин Попов говори в същия тон. Той призова феновете да напълнят стадиона и да подкрепят отбора.

Малко по-атрактивна, но отново в духа на добрия тон, бе пресконференцията на селекционера на хърватите Нико Ковач и на капитана Дарио Сърна. Шеги и закачки осигури преводачът Валентин Серафимов от БТА, който завърза приятелски разговор с Ковач, а двамата размениха комплименти и бързо разтопиха леда.

Подобно на изказванията си на летището часове по-рано, гостите отново изтъкнаха: не се влияят от писанията в пресата в Загреб, че българският тим е пълен с анонимници и лишен от класа.

"Може да не повярвате, но аз не чета вестници - каза хърватският наставник. - Не ме интересува какво пише, аз знам, че ни чака тежък мач. Играл съм тук и съм наясно, че ще е трудно. България има добър отбор, следях ви в световните квалификации. До последно имахте шансове за класиране."

Той разкри, че с Пенев са седели един до друг по време на жребия за квалификациите.