"Не можем да забраним на никого да говори глупости."

Така Камен Костадинов коментира пред бТВ твърденията, че ДПС управлява БФС. Костадинов е бивш депутат от ДПС и член на ръководството на футболния съюз. И допълни:

"Нито можем да му търсим сметка, ако тези глупости са безобидни. Това е безобидна, но сериозна глупост."

Костадинов изтъкна, че действията на БФС са публични. Според него никой не може да покаже и едно решение на БФС, което да обслужва ДПС. Той заяви, че неговото участие във футболната централа е било публично.

"Всеки един гражданин, който не нарушава законите, може да бъде обществено причастен към разни каузи", заяви Костадинов.

Той допълни, че не е забелязал политически централи да се месят в БФС.

Костадинов каза, че често се вижда с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който много отдавна избягва да се появява публично където и да било.

"Разговаряме по философски теми. Той не се меси в конкретното политическо дребнотемие. Неговите слова в края на годината маркират бъдещето на страната и региона", каза Костадинов.

Според него подобно слово се очаква и през тази година, като то ще бъде едно от многото събития по повод 30-годишнината от създаването на ДПС. Доган бил "в прекрасна кондиция и добро здраве". Двамата често се виждали и си говорели по житейски теми, а не за политика.

Костадинов заяви, че няма да се кандидатира за председател на партията. Според него настоящият председател Мустафа Карадайъ си върши добре работата и има доверието на членовете на партията.

"Като вървят нещата, не се правят смени в отбора", коментира Костадинов, използвайки футболна лексика.

Костадинов каза още, че полицията продължава проверката в БФС.

"Има полиция в офисите на БФС. В 17:00 ч. запечатват сградата всеки ден. По време на Изпълкома през миналата седмица в 16:45 часа Михаил Касабов каза, че съвсем скоро ще влезне отново в офисите и да приключим. Всеки ден разследващи гледат каквото е необходимо. Сигурен съм, че ще бъдат обективни и ще са от полза на БФС. Не смятам, че някой е злоупотребил, имам доверие в колегите си. За първи път от 20 години се дават толкова средства за екипировки. Би било жалко, ако някой е бъркал в кацата с меда, в малкото канче с меда, но не вярвам", убеден е Костадинов.

Йордан Лечков бил освободен по негово предложение, защото държанието му било некоректно.

"Поведението му към другите членове бе неуважително, меко казано. Аз считам, че трябва да има възможно най-бързо конгрес, защото има обществено напрежение. Лечков каза, че няма нужда от конгрес, защото новите хора ще оберат успеха, ако България се класира за Европейското първенство през 2020 година", обясни Костадинов.

Той допълни, че Михаил Касабов управлява към момента БФС, вписан е в Търговския регистър и няма две мнения по въпроса.

На въпрос кой трябва да наследи Борислав Михайлов, Камен Костадинов отговори:

"Човек, който е мениджър и умее да комуникира. Да може да комуникира с международните институции. Надявам се да има публичен избор." 

Самият Костадинов няма да се кандидатира за поста.