Докато Народното събрание дебатира първо промяната в Министерския съвет, предложена от Бойко Борисов - а именно смяната на социалния министър Бисер Петков след оставка със Деница Сачева, самият Борисов свърши друга работаа - първо подкара нов автомобил "Пежо" - електрически, а след това присъства на представянето на "революционния 3D i-Cockpit", произведен в България (и внедрен във въпросното "Пежо", но не само - системата на американската компания Visteon, която има филиал у нас и разработва въпросните технологии, се ползва от "Мерцедес" - б.р.). Според Борисов "това е първият истински триизмерен клъстер в серийното автомобилно производство".

В парламента, където освен че се гласува нов министър, днес ще се приемат и бюджетите на НЗОК и Държавното обществено осигуряване, Борисов бе заместен (по традиция) от вицепремиера Томислав Дончев. През това време премиерът произнесе реч при представянето на автомобилната технология. 

"Повечето заводи съм ги откривал аз... В началото шиехме седалки, табла, после минахте на най-умното, което може да се направи по един автомобил, това е електрониката, софтуера, хардуера...", започна Борисов обръщението си към събрания в залата бизнес.

По думите му в миналото като спирала S-класа на "Мерцедес", "българите само ритаха по гумите и питаха каква направа е". Сега преди месец е открил завод, който произвежда стопове, фарове и т.н. в Пловдив, В Димитровград "са кабелите", в Русе - дистанционните управление и камерите.

"А сега на най-специалната кола на "Мерцедес" вие сте направили най-важното, най-интелигентното, най-доброто. Аз съжалявам, че на фона на негативните новини, които се излизат,  българите не могат да се зарадват, че тези красиви дизайни се пишат от български инженери..."

Борисов предбори 1300 инженери и технолози, които работят в бранша, покани ги на предстояща своя среща с оръжейни компании, която предстои, за съвместното производство (не ги назова - б.р.), защото и тук виждал голяма възможност. После добави:

"Ние сме готови за завод за автомобили. В момента дори няколко са компаниите, които се колебаят коя да дойде. Аз съм убеден, че с всичко, което правим, догодина ще имаме такъв инвеститор."

Тъй като Visteon е американска компания, в залата Бойко Борисов обеща, че "ако дойде президенът Тръмп - ще го докарам".

Разказа как се работи с университетите, за да се добавят още инженерни специалности, за да се захранва бизнесът със специалисти. 

И допусна с усмивка, че ако има как на електрониката да се напише $Made in Bulgaria" - ще е добре. Но и да не може - ние можем да се хвалим и гордеем с постиженията. 

Преди това Борисов на няколко пъти - и в колата с гид, и от трибуната, обясни, че и "Пежо"-то му харесало, дори спътничката му отбеляза, че е "голям мъж, но удобно се е настанил" в по-малкия модел на марката.