Антъни Джошуа предрече, че ще има трилогия между него и американеца от мексикански произход Анди Руис-младши преди битката им тази събота в Саудитска Арабия, съобщи "Гардиън".

На 1 юни 2019 г. Руис шокира света, след като победи шампиона Антъни Джошуа с технически нокаут в 7-ия рунд. Британският боксьор разкри, че се е посветил изцяло на реванша и обеща, че той няма бъде решен по точки.

На карта са поставени титлите на WBA, IBF and WBO в тежка категория (Дионте Уайлдър е притежател на титлата на WBC, бел. ред.).

"Това няма да е последният мач, в който ще се срещнем с Анди Руис на ринга, изтъкна Джошуа. - Мисля, че правим красиви битки. Мисля, че ще има нокаут тази събота и това искат да виждат хората - кървища и нокаути. И определено ще се видим за трети път."

Трийсетгодишният боксьор изглежда видимо по-слаб на публичната тренировка в Рияд. Той посочи, че целта му е да увели бързината си.

"Бърз съм си така или иначе. Не очаквам нищо друго освен победа. Това е целта. Не става въпрос за бързина. Като нощ и ден е. Миналия път пострадах. Сега се възстановявам. Целта е да победя, победя, победя".

Докато напускаше ринга Джошуа позира за селфита пред насъбралата се публика и за кратко се спря да говори с Дилиан Уайт - британски боксьор в тежка категория, който ще се бие в същата вечер срещу Мариус Вак.

"Ще я върнеш вкъщи, нали?", обърна се Уайт към сънародника си. 

"Хубаво ще се потрудим, повярвай ми", отвърна Джошуа.

Докато говориха Руис бе на ринга, където демонстрира пословичната бързина за килограмите си. 

Междувременно промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, сподели пред "Гардиън", че британският боец ще бъде с повече от 3 килограма по-лек в сравнение с първия си двубой срещу Руис.

"Не обичам да говоря за тегло, защото миналия път казах, че ще бъде по-лек от когато и да било и той бе по-тежък от когато и да било, сподели Хърн. - Той бе 112,5 килограма в първия двубой, но сега е много, много по-лек. Мисля, че ще тежи около 108,9 килограма. Не е вдигал тежести, спазваше внимателно диетата си, ядеше много чиста храна. Този лагер продължи между 15 и 16 седмици, не както обичайно - 10 или 11. Той участваше в много спаринги."